Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archív 2008 - leden, únor, březen

17. 5. 2008

Archív 2008 - leden, únor, březen

08.01.2010

Věk Vodnáře

22.02.2008

 Čekají nás změny

Žijeme v době, kdy planeta Země přechází z věku Ryb do věku Vodnáře. ObrazekMůžeme tedy v této době očekávat velké změny, na které najdete odkazy v učení prakticky všech náboženství světa. Tento přechod se odehraje v relativně velmi krátké době. Možná jste si povšimli, že s naší planetou se opravdu poslední dobou něco děje...Tak jako se duchovně i vibračně vyvíjí každá bytost na této planetě, tak se vyvíjí i celý vesmír. Ani my se nevyvíjíme rovnoměrně a stále. Ale začneme na sobě pracovat vždy, až když je nám nejhůř. Ale pak to stojí za to. Měníme se nárazově. A stejně je to i s celým vesmírem. Jde totiž o to, že planeta Země v tomto období začíná prudce zvyšovat své vibrace. Mění se její energetické pole. Celý proces má podle předpovědí vrcholit v letech 2012-17. Poté se již Země bude jen srovnávat s novou situací.

V okamžiku, kdy na této planetě budou energeticky vyšší vibrace, budou zde moci dále žít jen bytosti, které dosahují stejné vibrační úrovně, tedy určité duchovní úrovně. Podle některých zdrojů jde o duchovní úroveň 80% a vyšší. Bytosti, kterým se to do té doby nepodaří, z této planety odejdou a budou se nadále inkarnovat na planetách příslušných jejich úrovni vědomí.

Ve věku Vodnáře by už na Zemi neměly být války a také bytosti, jejichž potřebou je perzekuovat, vládnout nebo rozhodovat o druhých. Také hodnoty lidstva by se měly posunout k věcem jiným než jsou peníze, kariera a ukojení vlastního ega. Měly by se navracet zpátky k podstatě naší existence, jejímu smyslu, potřebě spolupráce, sounáležitosti, k lásce. Myslíte, že během následujících devíti let je lidstvo (i každý její jednotlivec) schopno k této proměně dojít samo od sebe? Proto se bude must na naší planetě odehrát něco tak zásadního, aby lidstvo bylo nuceno pochopit a začít vnímat to, co je skutečně důležité.

Nemyslím si, že by měl nastat konec světa. Takovýchto přeměn už naše planeta zažila několik. Ale vždy se stalo něco zásadního. Jako příklad můžeme uvést zánik Atlantidy, potopu světa, narození Ježíše atd. Tentokrát se lidstvo bude muset dostat do situace, kdy hodnoty,jako peníze, kariera a moc, na kterých v poslední době stavělo, budou k ničemu. Budou se muset obrátit zpátky k přírodě a jejím zdrojům, budou muset začít vnímat svou intuicí a uvědomit si hodnotu přátelství, lásky a pomoci bližnímu. Existuje mnoho předpovědí a vizí, jak to vlatně proběhne. Ale nemá smysl o nich spekulovat. Věřím, že každý, kdo na sobě pracuje a přemýšlí o sobě a dosáhne určité potřebné úrovně vědomí, bude v pravou chvíli na tom pravém místě. Ostatně jsem přesvědčena, že ani Noe nebyl jediný ve své době na světě, kdo věděl, co má v pravou chvíli udělat.

Ať tyhle změny proběhnou jakkoli, je to jediná možná cesta k růstu celého lidstva a věřím, že čas dá za pravdu všem, kdo říkají, že všechno zlé je k něčemu dobré. Komu z nás se líbí žít v době, kdy se svět řídí jako jedinou hodnotou penězmi? Dávno už jsou vynalezeny motory na vodu, ale na výdělcích ropných společností stojí celá ekonomika světa. Politici tvrdí, že jim leží na srdci otázka, jak pomoci lidem třetího světa aby neumírali hlady, ale v naší konzumní společnosti se stále plýtvá s čímkoli. Protože čím více nakupujem, tím více z toho ekonomika těží. Mnoho let se ví, že znečištění planety je kritické. Ale zakáže někdo velkým podnikům dál zbytečně pro konzumní společnost vyrábět? Peníze, peníze, peníze. Jsou ve všem a hýbají světem, našimi životy, celou naší planetou. Věřím, že jakákoli změna, která přivede lidi k tomu, že jsou na světě věci důležitější, bude k lepšímu.

Nevěřte sektám nebo společenstvím, kteří tvrdí, že bude konec světa, nebo že zde přežijí jen ti, kdo budou vyznávat jejich učení. O tom to vůbec není. Není to o tom, zda věříte v Boha, či jste příslušníkem určité skupiny lidí nebo národa, nebo jaké máte IQ, či jestli něco víte o esoterice. Jde o úroveň duchovního vědomí jednotlivé bytosti. Tedy o schopnost naší duše chápat souvislosti. To nás nenaučí žádná kniha. Jen naše zkušenosti a snaha pochopit souvislosti ze všech úhlů, práce na sobě a pochopení sounáležitosti s druhými i s vesmírem samotným a jeho principy, jsou vstupenkou do Nového světa. Důkazem, že tomu tak je a že konec světa nenastane, jsou i Indigové děti.

zdroj:www.tetakaterina.cz

§§

Nový svět!!

24.02.2008

Všimli jste si, jak zářivý se poslední dobou zdá svět? Dneska byl nádherný den. ObrazekU nás bylo nebe modré a hluboké a slunce, o němž se tvrdí, že je žluté zářilo bíle,ale nejen to..proudily z něho, přímo z něho!...růžové a zlaté paprsky. Vím to, protože jsem se na procházce se psema do něho krátce pár krát podívala. Ale nejvíce mě zarazila ta neuvěřitelná modř oblohy, zdá se jako by den ode dne byla modřejší a tráva den ode dne zelenější. Je to zvláštní, ale jako by přímo z nich vyzařovalo další světlo! Před chvílí jsem donesla mámě do práce...má totiž dneska noční...svačinu a znovu, nebe bylo neuvěřitelně hluboké a plné hvězd a naprosto průzračné a světla z oken domů a bytů jako by zvláštně zářila , jako by se leskla svým vlastním životem!! Kdykoli se na nebe podívám, zdá se mi jako by mě obklopilo a říkalo mi, že jsem součástí něho, že ho přináším do lidského dne a času... Jéžiši!!! Tomu neuvěříte, zrovna ted se mi ze zhora před tvář sneslo drobné bílé chmírko, malilinkaté peříčko a když jsem natáhla ruku, přistálo mi na ukazováčku!! Páni!!! Nemůže odkud odjinud být než od mých strážců!!!Můj pokoj je totiž nově předělaný a má polystyrenový strop!!!

DÍKY DÍKY DÍKY, KLUCI!!!!Jste se mnou, sjte neuvěřitelně úžasní a já vás mám moc ráda! Jste supr čupr bezvadní!!!

...Ale kde že jsem to skončila..aha u oblohy. Prostě mi přijde, jako by mě obklopovala a vtahovala do sebe. Začala jsem tento pocit mít, když jsem uvěřila na anděly a hlavně když jsem zjistila, že jsem jedním z nich.Dříve bylo všechno jako by obklopeno šedivou mlhou, říkala jsem tomu šedý povlak všedních dnů. Ze všech barev je šedá podle mě ta nejhorší, ubíjí ve vás všechnu sílu a fantazii...beton je šedivý, asfalt je šedivý...celý náš život se stal šedivý a proto je pro spoustu lidí tak nesnesitelný a nudný. Pro mě byl také. Ale od té chvíle, co jsem začala komunikovat s anděly a zabývat se jimi, od té chvíle, co jsem se znovu probudila, co jsem zjistila, že jsem Samael, svět září a vypadá jako pohádková zahrada! Je jedno, jaké je počasí, je jedno, jaký je den, když jste sami anděly, vidíte světlo, které vyzařuje z přírody okolo vás, cítíte ho. Citíte mírumilovné světlo, které září z oken domů, když rodina usedá k večeři. A nebe? To je kapitola sama o sobě, každý den je to, jako by vás Nejvyšší zdravil a připravoval nádherné scenérie jako narozeninový dárek pro vás. Když je noc, promlouvá k vám měsíc a hejno diamantových hvězd. S každým souhvězdím lze mluvit, světlo každého z nich se vás dotýká a zdraví. A pak když slunce vychází, je to, jako by kolem vás dlelo tisíce vil a skřítků. A když je den, ta hluboká nekonečná modř září tak, že vás do sebe vtahuje a jiskry, které mě moji strážci naučily vidět, těch bilionů a miliard jisker, to je počet andělů, kteří nás ze zhora zaplavují svým světlem a s každým okamžikem našeho bytí vstupují do naších vlastních Já. A pak když jdu městem, nebo jsem ve škole či doma a vidím ty lidi okolo sebe, vidím je a jejích vlastní cesty a životy jen tuším, ale přesto cítím, přesto hluboko v sobě vím, že jsou anděly. Vidím jak jsou spojeni s nebem, jak je každý jiný a každý nese svůj kříž,ale všichni jsou bohatí a já ze všeho nejvíc, protože vím, že jsem ze všech stran obklopena anděly.A když je mi zle a tělo bolí, pak vím, že je to v pořádku, protože to znamená, že jsem obdržela ten vzácný dar být zde, být naživu, být spojená se Zemí. Vážím si ji a je mi neskonalou ctí, že mě přijala do sebe, že mi dává svojí sílu, kusy ze svého Já, světlo svého světla, že mi svojí nekonečnou láskou umožnuje být tu s vámi i za cenu toho, že ji bolíme, toho že ji ubližujeme, toho že si ji často nevážíme.Proto ji miluji, neboť trpí a přesto stále miluje a přesto stále dává. Je pro mě jedním z nejstarších a nejčistčích andělů všech vesmírů Universa.

Nejvíc ze všeho však miluji dobu, kdy den přechází v noc a Sluce zapadá. Světlo se mění svoji barvou i svoji intenzitou a mě připadá, že v těch několika minutách se otevírají brány mezi světy. Otevírají se cesty do světů snů, do světů tónů, tužeb a přání. Jen hlupák chce po Bohu, aby mu neustále ukazoval zázraky. Však ten, co studuje přírodu, ten kdo ví jak naprosto unikátně a geniálně jsou stvořeny fyzikální zákony, ten, který zná strukturu buněk a ví, že je naprostým a unikátním zázrakem už vznik samotného života i to jak naprosto dokonalé jsou všechny organismy světa. Ten, který ví, jak dlouho to trvalo, než vznikl člověk a že samotný vznik inteligence v biologické formě je unikátním fenoménem,na němž pracovalo mnoho a mnoho velkých archandělů. Tenhle člověk si dříve nebo později uvědomí, že žije v zázraku. Podívejte se na sebe, podívejte se okolo sebe. Co vidíte?

Vše, co vás obklopuje, vše nač padnou vaše oči, to vše je andělské, protože je to součástí vás samotných a všechno je zázračné, protože jste to vy, kdo dělá ony zázraky.Nic není šedivé a nic není nudné a triviální. Vše, co vás obklopuje, je jeden velký zázrak, to že jste se sami narodili do tohoto světa je zázrakem. Co víc by si takový skeptik přál? Jaký větší zázrak by po Bohu chtěl? Má oblohu nad sebou. Může chodit po Zemi, jež mu byla před narozením zaslíbena. A má anděly všude, kam se podívá.Když zavře oči a uvidí sám sebe v celé svojí kráse a pravdivosti už nepotřebuje pochybovat a nepotřebuje lhát, je Bohem sám, tak jako já, tak jako ty, tak jako my všichni...protože my všichni jsme Jeden, my všichni jsme Jím!! Tráva je Jím, zajíc, který vám přeběhne přes cestu je Jím, sen o vaších touhách a přáních je Jím. My všichni ho tvoříme, JSME JEDEN V NÁS!! Jaký větší důkez by kdo chtěl?!

Posledních několik měsíců jsem si tu a tam všímala, jak nad zemí, nad trávou i silnicemi či dlažebními kostkami, těsně nad tím vším plul závoj fialového světla. Bylo to aurické světlo a proto ho viděl jen ten, jehož zrak tomu byl uzpůsoben.Fialové světlo znamená transformaci, dnes už je ho mín. Dnes už přecházíme do Nového světa... světa, v němž není šed, světa v němž každá barva září tisíci svými odstíny. Jsem součástí času a proto cítím, vidím a vím, jak z každého okamžiku rodí se nový a jak z každé noci rodí se nový den a naopak.Jsem součástí času a jsem součástí každého z vás.Proto vás miluji a proto vám mohu pomáhat. Jakmile na to zapomenu, byt jen na okamžik, píšu svým kamarádům hloupé věty a slova a je mi těžko u srdce.

Každý je součástí každého, protože jsme součástí Jednoho, součástmi Boha. Všichni jsme spojeni se vším a se všemi. Ten, kdo bude tímhle žít, ten kdo bude touhle myšlenkou usínat a probouzet se s ní, bude schopný pomáhat druhým a nebude se stydět za to, že oni pomáhají jemu, naopak bude mu ctí jejích pomoc přijmout a svoji pomoc nabídnout. Takový člověk bude schopný v každém okamžiku svého života pocítit tisíce hvězd a jejích světlo, mluvit se svými strážci, cítit v sobě své blízké, být součástí nich a milovat je z celého srdce. Takový člověk neublíží zvířeti, neboť ono je součástí jeho duše, takový člověk nikdy nezmrzačí přírodu, neboť ona je odrazem jeho srdce i tvář v zrcadle. Takový člověk nikdy nepozná samotu a stísněnost. Pro všechno bude mít dost času a pro všechny v srdci dostatek místa. Takový člověk nebude mít strach a žízen po věčnosti světla. Takový člověk bude světlem sám a bude ho mít dost pro každého, kdo ho bude potřebova a, kdykoli to bude třeba. Takový člověk bude pánem svého času. Nekonečným paprskem všehomíra. Takový se sám stane Novým světem a přinese Nový svět každému, kdo ho o to požádá. Takový člověk bude mnohem bohatší než všichni miliardáři světa, takový člověk bude bohatstvím samotným.Jednoho dne bude takový každý z nás.

Doba, kterou potřebujeme k tomu, abychom se jím stali záleží jen na nás. Způsob, kterým se jím staneme, si volíme jen my sami. Svět jsou lidé a lidé jsou svět. Chceme-li přinést na Zemi Nový svět, přinesme sem Obrazeksami sebe, ale ne jen to falešné malé já, které se bojí i jen uvěřit ve vlastní sny. Přinesme sem svoji skutečnou podobu, svoje skutečné schopnosti, svoje opravdové světlo, svoji duši a srdci v ní.Stanme se novými lidmi a tím započne Nový svět. Námi začíná nová éra života. Já jsem jedna z prvních, budte mnou a stanete se jedni z prvních. Já jsem ve vás a vy ve mně.

MY JSME NOVÝ SVĚT!!

 
§§

Nová Země je stav mysli

07.03.2008

Nová Země není žádné konkrétní místo. Je to stav mysli, stav BYTÍ v přítomném okamžiku, v tady a teď.

ObrazekKaždý z nás je holografickou částečkou jednoho velkého celku, který lze spatřit pouze tak,m že se díváme srdcem. Nová Země v nás existovala vždycky, nikdy jsme z ní neodešli, jen jsme si na chvíli „mysleli“, že je někde mimo nás, daleko, nedosažitelná.

Je posvátnou prací každého z nás, aby objevil, kam ho táhne srdce, co pro to má udělat a jak naplnit svoji nejvyšší vizi. Ať už je tou vizí cokoli, tak pokud ji svým srdcem najdeme, zaměříme se na ni a vložíme do ní svoji jedinečnou energii a vůli svého Vyššího Já, stane se skutečností, dokážeme ji zmaterializovat.

K tomu je zapotřebí VĚŘIT. Věřit si, věřit, že jsme milováni nebeským Otcem a že máme veškerou podporu Matky Země, věřit, že jsme naplnění svého snu hodni a že si to zasloužíme. A že to DOKÁŽEME.

Protože každý z nás je jednou jiskrou Božího vědomí, toho překrásného ohně, který plápolá v podobě životní síly vším stvořeným. Je potřeba jenom si to uvědomit.

Nová Země je všude kolem nás, prociťte to! Všechno, co je pro to třeba udělat, je svobodně si vybrat, že to tak vidět CHCEME. Vizi Nové Země jsme v sobě nosili vždy, stále, při všech inkarnacích, i těch, kdy jsme nejednali v souladu se světelným kodexem a poznávali přístupy a následky strany oddělené od JEDNOTY.

Možná právě vzpomínky na životy neprožívané ve světle nám podvědomě brání se projevit jinak… nově… protože tušíme tu nejistotu, jak to všechno dopadne, když opustíme osvědčené a známé přístupy, byť nevedly k našemu uspokojení…

Samozřejmě, dokázali jsme si takto dosažené výsledky naší materializace vzletně ospravedlnit, třeba jako že trpíme proto, že jsme duchovní, nebo aby kvůli nám netrpěl někdo jiný, protože pocity druhých přece mají mít před našimi pocity přednost… neboť jinak jsme zatraceníhodní sobci a nikdo nás nebude mít rád a my bídně zahyneme…

Ale kde zůstal ohled k našemu srdci? Kde soucit sama se sebou, pochopení svého vnitřního já, láska ke své duši?

Všechno je naprosto dokonalé a tak, jak má být. Zrovna tak každý z nás je dokonalý a naprosto v pořádku. Každý z nás je odrazem toho druhého. Když někomu pomohu, bude pomoženo i mně. Když se změním, změní se i svět okolo mě. Když budu žít srdcem, začne se kolem mě projevovat více druhých bytostí a situací, které také fungují z pozice srdce, a nikoli ega.
 
Naslouchejte svému srdci… Nechte se jím vést… Přepněte své myšlenky do vibrací zlatého věku, do vibrací páté dimenze, a odmítněte spadnout do víru starého způsobu myšlení, starých přístupů, kterými jste až doposud řešili svoje problémy. Protože jenom tak se může ve vašem světě začít projevovat Nová Země…

Výzvy a zkoušky přicházejí stále. My však máme možnost si s každou vybrat, jak zareagujeme. Postaru – k čemu to vedlo? Vyhovovalo mi to, bylo to v souladu s tím, co chci vytvářet? Pokud ne, tak jaké jiné možnosti reakce mám k dispozici? Co mohu udělat, abych si zhmotnila výsledek, po jakém toužím?

Minulost neexistuje, ale současně je stále přítomná. Zní to jako protimluv, ale pokud o tom začneme uvažovat v JEDNOTĚ, zjistíme, že to jsou dvě strany jedné mince. Jin a jang, které doplňuje do svaté trojice stav třetí, neutrální, stav „den“.

V srdci každého z nás se rozvíjí krásný sen. Naslouchejme mu a učme se, jak ho učinit skutečností. Není správná a nesprávná vize, jsou jen přístupy, které vedou k žádoucím výsledkům, a které vedou jinam.

Dovolme svému srdci se otevřít, i když hrozí nebezpečí, že bude zraněno. Nechme se jím vést… A sledujme, jak se před námi odvíjí transformace našeho života, Nové Země. Všechno, co pro to musíme udělat, je změnit perspektivu svého pohledu.



ObrazekVŠECHNO, CO EXISTUJE, JE LÁSKA. Zvolte si projít iluzí vlastních omezujících hranic a poznat svoje NEBE – svoji Novou Zemi. Zvolte si tady a teď, zvolte si žít svoji Novou Zemi. Zvolte si život žitý SRDCEM…

Zdroj: Ivana Muková; www.cestydusi.cz 

****************************************************************

§§

Návrat Kristova vědomí – 21.3.2008

Moji milovaní,

Světelné rady Země a Lidstva právě zasedají a zde jsou nejnovější informace o tom, co se právě děje v energetickém poli planety i lidského druhu. Zasedání probíhají formou vysoké koncentrace Bytostí světla, které se soustředí na jediné. Koncentraci a soustředění můžeme doslovně chápat v obou významech těch slov. Soustředí se na Zemi a Lidstvo, koncentrují se na Vzestup. Vnímají životní záměry všech lidí a tvoří z nich záměr jediný, který následně ukotvují v energetickém poli. V těchto chvílích je upřesňován časový plán Vzestupu a jsou uvolňovány informace o datech a již i hodinách, kde jsou jednotlivé události v čase umístěny. A tyto informace již také proudí na Zemi prostřednictvím channelingů.

Už od zatmění Měsíce, které nastalo při úplňku dne 21.února 2008 se proměnily energie dopadající na Zemi. Došlo k harmonizaci světelných sítí Země a Lidstva a k otevření nového energetického kanálu mezi nimi. Energie, která tímto kanálem přichází, proměňuje vnímání reality u lidí a způsobuje posun v našem vědomí, jsme si mnohem ostřeji vědomí spojení mezi námi, se Zemi, se životem nebo si zřetelněji uvědomujeme rozpory a nefunkčnosti v mezilidských vztazích.

Při novoluní 7.března 2008 (18:14 SEČ) dochází k dalšímu zrychlení propojování vědomí Země a Lidstva a k výměně světelných kódů mezi nimi. Podobá se to pohlavnímu aktu a zárodek, který při něm vzniká, se jmenuje Nová Země. Harmonická konvergence těchto dvou vědomí vydrží až do dalšího úplňku.

Klíčový čas nastane v době od 20.3. 6:48 SEČ, kdy přichází astronomické jaro, do 21.3. 19:40 SEČ, kdy dojde k úplňku. Tomuto času se říká Početí nebo Zážeh. Je to úplněk, který nastává na Velký pátek, kdy před dvěmi tisíciletími odešlo Kristovo vědomí do "hrobu", čili do lůna Země. Teď se vrací a vstupuje zpět do Lidstva. Je světelným kódem, který putuje mezi Zemí a Lidstvem a tím se tato dvě vědomí propojují a tvoří Novou Zemi.

V mezidobí od 7. do 21.března vrcholí příliv tvořivé energie na Zemi a spoustu klíčových lidí a skupin se připojí k energetickému kanálu, který v těchto chvílích dosáhne historického maxima své aktivity. Realizace konvergenčních záměrů tehdy vyslaných je masivně podpořena tvořivou energií a velice rychle se materializují. Týká se to záměrů podporujících vzestup, tvoření Nové Země, transformaci vědomí, spolupráci lidí a skupin či ozdravování lidí a planety. Aktivují se také světelné sítě, pomocí nějaké z nich jste také pravděpodobně obdrželi tuto zprávu, můžete naše propojování podpořit tím, že zprávu pošlete dál.

Od okamžiku Početí začíná běžet 1728 dní (12x12x12) dlouhá doba "těhotenství", které skončí ve středu 12.12.2012 v cca 4:54 SEČ, kdy začne Zrození Nové Země. Tehdy nastane tzv.První diskontinuita a začne se otevírat Hvězdná Brána. Této diskontinuitě bude předcházet cca 5 až 7 dní trvající doba koncentrace, charakteristická velkými shromážděními lidí podporujících vzestup, těchto shromáždění se celosvětově zúčastní cca 200 milionů lidí. Otevírání Hvězdné brány trvá 1728 minut, čili 28 hodin a 48 minut. Zrození bude ukončeno 13.12.2012 v 9:42 SEČ v okamžiku novoluní, kdy nastane Druhá diskontinuita. Době mezi diskontinuitami se také říká Poslední den na Zemi nebo Konec Zenu a dochází při něm k otevření Hvězdné Brány a k evoluční přeměně archetypu Lidstva.

Poté se začne masivně rozpadat současná realita a stále zřetelněji bude vidět obrysy Zrozené Nové Země, pravděpodobně 21.12.2012 bude "ukončen čas" kolektivním rozhodnutím Lidstva. Tím také dojde k definitivnímu rozpuštění staré nefunkční reality a plnému vnímání Nové Země. Po "konci času" nastane Sedm dní světla v době od zimního slunovratu k dalšímu úplňku (28.12.2012 11:21 SEČ), je to symbolický protiklad Třem dnům temnoty po ukřižování Krista. V této době si konečně většina lidí naplno uvědomí, že se svět nezvratně změnil, že to, co dosud považovali za "hru" mělo obrovské důsledky. V této době se také většina lidí připojí v novému lidskému archetypu a k otevřené Hvězdné Bráně. Připojování ostatních bude trvat dalších cca 50 let.

Sedm dní světla je dobou nového vnímání reality, kdy mnoho lidí uvidí věci, které byly dosud mimo jejich vědomí, jakoby byly poprvé ozářeny Sluncem. Uvědomí si proudění tvořivých energií i to, jak manifestují realitu, uvědomí si sítě záměrů, podél kterých tyto energie proudí a většina se začne učit, jak tyto energie a sítě používat k tvoření reality podle svých nejkrásnějších představ.

Dnes je 7.března 2008, novoluní, a již dnes se můžeme připojit k tvořivému potenciálu, který nám je darován. A věřím, že obrovské masy lidí se připojí k našim meditacím ve dnech 20. až 21.března, v okamžicích Početí Nové Země a Návratu Kristova vědomí. Tři dny temnoty po sestoupení Kristova vědomí do "hrobu" prožívalo v Jeruzalémě jen pár set lidí, dnes máme možnost prožít jeho návrat spolu s miliony dalších. Můžete se připojit i vy, můžete o této možnosti říct svým přátelům a umožnit jim připojit se také.

Jak na to? V meditaci, dle hlasu svého srdce. Vzpomeňte si na to, co chcete opravdu ve svém životě dělat, co chcete prožívat, co tvořit, co chcete dělat spolu s přáteli, na Nové Zemi nebo s dalšími lidmi, v jakém světě a na jaké planetě chcete žít. Vizualizujte si to a prožívejte to jako už existující skutečnost. Silněji to můžete podpořit meditací na linii hara, zpěvem óm, bubnováním nebo tancem nebo vším najednou atd.

Naše propojení začíná být natolik silné, že můžeme stvořit zázraky, proto sněte s otevřenýma očima nejkrásnější sen o svém životě. Sněte, protože vše, co si dokážeme vysnít, také dokážeme realizovat, protože máme jeden druhého, protože všichni jsme jeden.

Teď přicházejí na Zemi obrovské energie, tak silné a tvořivé jak nikdy v historii lidského druhu, můžeme je použít, jsou pro nás… jsme blízko silného kanálu tvořivé energie a můžeme do něho vstoupit.

Přijímáme dary, které k nám přicházejí. Přijímáme Novou Zemi, která sestupuje z Nebe, přijímáme Kristovo vědomí, které se vynořuje z Matky Země a spojujeme je v nejvyšší láskou ve svém srdci. To stačí, ale samozřejmě můžeme udělat mnohem mnohem víc. A co máme dělat, to víme sami, je to ukryto v nás, je to to nejkrásnější, co si dokážeme vysnít, co milujeme, co je smyslem našeho života. Nejpádněji Novou Zemi podpoříme tím, že to skutečně uděláme.

Velice se těším na shromáždění, které s přáteli právě na 21.března plánujeme.

Světlo a Lásku Zemi a Lidstvu!!!

Ilumauir

zaslal Ilumauir

§§

Nový člověk

14.03.2008

OBJEVUJE SE NOVÝ ČLOVĚK. Podoba nového člověka není ještě jasná, avšak horizont rudne a brzy zde bude slunce. Je ranní mlha a podoba nového člověka není zřetelná, ale přece jen je několik věcí je o novém člověku křišťálově jasných. 
   A to je nesmírně důležité, protože od těch dob, co se opice stala člověkem, člověk zůstal stejný. Obrovská revoluce je na cestě. Půjde daleko hlouběji, než revoluce, která se přihodila, když opice začaly chodit po zemi a staly se lidskými bytostmi.
   Tato revoluční změna vytvořila mysl, tato změna vnesla dovnitř psychologii. Nyní nastane další, daleko významnější změna, která vnese dovnitř duši, a tak člověk nebude pouze psychologickou bytostí, ale rovněž bytostí duchovní. 
   Obrazek Žijete v jedněch z nejživějších časů vůbec. 
    Podle mě je toto nové vědomí nejdůležitější věcí, která se dnes děje. Rád bych vám o tomto novém vědomí něco řekl, o jeho orientacích a jeho charakteristikách, protože vy tomu máte pomoci vyjít z lůna ven - protože vy tím musíte být. Nový člověk nemůže přijít odnikud, musí přijít skrze vás. Nový člověk může být zrozen pouze skrze vaše lůno. Musíte se stát lůnem.
 

Sbohem starému

    Jestliže nový člověk uspěje, starý bude muset odejít. Starý člověk může žít jen tehdy, když je novému bráněno přijít. Nyní tomu nemůže být bráněno, protože to není pouze otázka příchodu nového člověka do existence, je to otázka přežití celé země, vědomí samotného, samotného života. Je to otázka života a smrti. Starý člověk došel k naprosté destruktivnosti. Starý člověk dosáhl konce svých možností. Nyní není žádná možnost života se starým konceptem člověka, jedině smrt.

Svoboda od "ismů"

     Nový člověk nebude hinduista, nebude mohamedán, nebude křesťan, nebude komunista. Nový člověk nebude znát všechny tyto "ismy". Nový člověk bude jednoduše otvorem, oknem do reality. Bude nechávat realitu takovou jaká je. Nebude na ní promítat svoji vlastní mysl. Nebude používat realitu jako obrazovku. Jeho oči budou přístupné; nebudou plné idejí.
     Život starého člověka vychází ze strachu - i jeho Bůh nebyl nic, než výtvor ze strachu. Jeho chrámy, mešity, gurudwary, kostely - byly všechny ze strachu. Třásl se, obával se. Život nového člověka bude vycházet z lásky, ne ze strachu, protože strach slouží smrti, láska slouží životu. A jestliže váš život vychází ze strachu, nikdy nepoznáte co je život, budete znovu a znovu poznávat pouze smrt. A pamatujte si, že osoba, jejíž život vychází ze strachu, vytváří všechny druhy situací, ve kterých musí zakoušet více a více strachu. Váš strach vytváří situace, stejně tak jako vaše láska vytváří situace. Jestliže milujete, budete nacházet tolik důvodů milovat. Když se strachujete, budete nacházet tolik důvodů proč se strachovat.
 

Láska je příchuť

    Láska přichází, aby se stala příchutí nového vědomí, protože strach byl příchutí starého vědomí, a to vytvářelo války. Během tří tisíc let člověk bojoval v pěti tisících válkách - jako bychom nedělali nic jiného - nepřetržité bojování někde nebo jinde. To je velice šílený stav věcí. Lidská minulost je šílená.
     Nový člověk nebude pokračováním této šílené minulosti. Bude věřit v lásku, ne ve válku. Bude kreativní, ne destruktivní. Jeho věda, jeho umění - vše bude sloužit kreativitě. Nebude tvořit bomby. Nebude politický, protože politika vychází z nenávisti. Politika je zakořeněna ve strachu, nenávisti, destruktivitě.
     Nový člověk nebude politický. Nový člověk nebude národnostní, nový člověk bude globální. Nebude mít jakékoliv politické ambice, protože je přihlouplé mít politické ambice. Nový člověk bude velmi inteligentní. První náznaky této inteligence se zvedají na obzoru. Ti, kteří mají oči - je mohou vidět. Děti se bouří.
     Život nového člověka bude vycházet nikoliv z předsudků, nýbrž ze spontánní odpovědnosti. Starý člověk byl otrok, nový člověk bude svobodný, nový člověk bude mít svobodu v samém jádru svého bytí.
 

Užívání si života

    Starý člověk byl velmi vážný, starý člověk byl "workoholik". Nový člověk bude hravý - homo ludens. Bude věřit v užívání si života. Odloží slova jako "služba", "obětování". Nebude se pro cokoliv obětovávat. Nebude obětí jakémukoliv oltáři - státnímu nebo náboženskému, kněžskému nebo politickému. Nedovolí nikomu vykořisťovat jeho život - "Jdi a zemři, protože tvoje země válčí."
     Jeho odevzdání směřuje k životu, jeho odevzdání nesměřuje k ničemu jinému. Chce žít v radosti, chce se radovat ze všech božích darů, chce oslavovat. Aleluja bude jeho jediná mantra.
     Ježíš říká: "Radujte se, radujte se. Říkám vám, radujte se."
     Člověk se dosud neraduje. Člověk žije pod obrovskou tíhou vážnosti: Pracuj pro zemi. Pracuj pro rodinu. Pracuj pro ženu. Pracuj pro děti. Pracuj pro svého otce a matku. Jen pracuj a pracuj a potom jednoho dne zemři a zmiz do hrobu. A druzí budou pracovat. A tak to jde dál a dál. Nikdo nevypadá na to, že má čas užívat si života.
     Neříkám, že nový člověk nebude pracovat. Bude pracovat, ale nebude to jeho toxikománie. Nebude "workoholik", nebude to drogou, bude pracovat, protože potřebuje nějaké věci, ale nebude nepřetržitě pracovat pro to, aby více a více hromadil.
     Nebude hromadit. Nebude věřit ve vlastnictví obrovského bankovního balancu a nebude věřit v dosažení velmi vysokého postu; raději bude chtít zpívat píseň, hrát na flétnu, na kytaru, tančit. Nebude se chtít stát známým, bude chtít žít, opravdově žít. Bude připraven být nikým.
 

Proti ortodoxii

    Nové vědomí bude proti všemu ortodoxnímu. Jakémukoliv druhu ortodoxnosti, katolické nebo komunistické, hinduistické nebo džinistické - jakýkoliv druh ortodoxnosti - je druh paralyzování mysli. Ochromuje to. Přestáváte žít. Stává se to strnulostí kolem vás. Stáváte se fanatiky, stáváte se neústupnými. Stáváte se jako-kamennými. Nechováte se jako tekuté lidské bytí, začínáte se chovat jako mezci.
    Živá osoba musí zůstat plynoucí. Musí odpovídat měnícím se situacím. A situace se nepřetržitě mění. Jak můžete zůstávat fixovaní na své postoje, když život sám není fixovaný? Když život je řeka, jak vy můžete zůstávat neústupnými? A jestliže zůstáváte neústupnými, ztrácíte kontakt se životem - už jste ve svém hrobě.
    Nové vědomí bude ne-ortodoxní, ne-fanatické; bude tekuté. Nebude reagovat, bude odpovídat. A rozdíl mezi těmito dvěmi slovy je velký.
    Reakce je vždy strnulá. Máte fixní ideu, reagujete podle ní. Předtím než položena otázka, je připravená odpověď. Odezva je totálně odlišná. Posloucháte otázku, vstřebáváte otázku, vidíte situaci, vnímáte situaci, prožíváte situaci a z tohoto dokonalého prožití vzejde vaše odezva.
     Odpovědný člověk nemůže být neústupný, nemůže být určitý, nemůže být strnulý. Bude muset žít od okamžiku k okamžiku. Nemůže se rozhodnout předem, bude se muset rozhodovat každý den, v každém okamžiku. A protože se bude muset pohybovat nepřetržitě s životem a jeho měnícími se výzvami, nemůže být konzistentní v tom starém smyslu.
     Jeho konzistence bude pouze jediná: bude vždy ve shodě s životem.
 

Být rebelem

    Nový člověk bude kreativní. V každém okamžiku bude nalézat své náboženství, v každém okamžiku bude nalézat svou filozofii. A všechno bude trvale růst. Nebude oddaný minulosti, nemůže být - být oddaný minulosti znamená být poslušný smrti, protože minulost je mrtvá; on bude oddaný přítomnosti. A v bytí oddanému přítomnosti, bude rebelující proti minulosti.
    Rebelství se stává jedním z jeho nejnápadnějších charakteristických rysů. A protože bude rebelem, nebude dobře zapadat s mrtvou společností, nebude dobře zapadat s mrtvou církví, nebude dobře zapadat s mrtvou armádou. Nebude zapadat nikde, kde je poslušnost základním požadavkem.
    Nový člověk je spjat s vytvořením nové společnosti kolem sebe.
    Nejprve nastane nové vědomí, potom nastane nová společnost. Přichází dlouhé období, ve kterém staré bude bránit novému, bude bojovat s novým, bude se pokoušet zničit nové. Ale staré nemůže uspět - čas, duch času, nebude v jeho prospěch. Staré musí zemřít. Právě tak jako staré tělo umírá a dělá místo pro nějaké nové dítě, tak staré společnosti, staré ortodoxní, musí zemřít. Už žily přesčas. Žily příliš dlouho!
 

Žádná vypůjčená morálka

   Nové vědomí nebude moralistické, nebude puritánské; ne, že nebude mít jakoukoli morálku, ale bude mít odlišný druh morálky - morálku, která vyvstává z jedincova vlastního vnímání života, z jedincovy citlivosti, z jedincových vlastních zkušeností - ne morálku naučenou od ostatních, vypůjčenou. Nový člověk nebude charakterní člověk ve starém smyslu, protože celý charakter je svazující. Tvoří brnění kolem vás.
    Nový člověk bude bezcharakterní ve smyslu, že nebude mít jakékoliv brnění. Nový člověk bude bezcharakterní ve smyslu, že nebude mít kolem sebe vězeňskou celu. Ne že nebude mít charakter, ale bude dávat charakteru novou definici. Nebude pokrytcem.
    Staré puritánství, staré moralistické postoje vytvořily ve světě pokrytectví; udělaly z člověka schizofrenika: na povrchu jedna věc, hluboko uvnitř něco jiného - téměř protikladného. Starý člověk žil dvojí život.
     Nový člověk přichází žít jednotným způsobem. Bude žít jediný život. Cokoliv je uvnitř něj bude také na jeho vnějšku. Bude autentický. Pamatujte si toto slovo "autentičnost" - to bude novým náboženstvím člověka. To bude novou pravdou člověka, jeho chrámem, jeho Bohem - autentičnost. A s autentičností zmizí neurózy.
     Starý člověk byl neurotický, protože byl v ustavičném konfliktu: chtěl dělat jednu věc a vždy dělal něco jiného, protože něco jiného bylo požadováno. Byl naučen dělat něco proti sobě samotnému; byl potlačený. Jeho vlastní autentičnost byla potlačena; a nadto byl vnucen falešný charakter.
     Velebili jsme tyto falešné lidi příliš dlouho. Nyní přišel čas - jejich falešnost by měla být odhalena. Velebili jsme tyto mahatmy a svaté tak dlouho, nyní musíme vidět jejich neurózy. Byli všichni psychicky nemocní, byli patologičtí. Zdravá osoba je celistvá osoba. Její vnitřek a její vnějšek jsou stejné. Jestliže miluje, miluje vášnivě. Jestliže se hněvá, hněvá se vášnivě. Její hněv má v sobě pravdu, stejně tak jako má v sobě pravdu její láska.
 

Vášeň pro zemi

    Nový člověk bude pozemský. A "pozemským" nemíním materilistický. Nový člověk bude realista. Bude milovat tuto zemi. Protože jsme tuto zemi nemilovali a naše takzvaná náboženství nás učila tuto zemi nenávidět, ničili jsme ji. Je to překrásná planeta, jedna z nejkrásnějších, protože je jednou z nejživějších.
    Tato planeta musí být milována, z této planety musí být radost. Je to dar. Toto tělo má v sobě tak moc mystérií, že i Budha je možný pouze díky tomuto tělu. Toto tělo se stává chrámem největších příležitostí: budhovství, nirvány. Toto tělo musí být milováno. Tato země musí být milována.
 

Náboženství v přírodě

    Nový člověk bude nalézat svoje náboženství v přírodě - ne v mrtvých kamenných sochách, ale v žijících, tančících stromech ve větru. Bude nalézat své náboženství, když bude brázdit po moři, když bude lézt po pannenských horách. Bude nalézat svoji modlitbu ke sněhu, k měsíci, ke hvězdám. Bude v dialogu s existencí tak jak je. Jeho odevzdání bude přírodě a skrze toto odevzdání dojde k poznání nad-přirozeného. Bůh je schován zde v této zemi, v tomto dokonalém těle. Toto dokonalé tělo, Budha. Tato dokonalá země, ráj.
    Nový člověk bude číst svaté písmo přírody. Ta bude jeho véda, jeho korán, jeho bible. Zde bude nalézat kázání v kamenech. Bude se pokoušet rozluštit mystéria života, nebude zkoušet demystifikovat život. Bude se pokoušet milovat tato mystéria, vstoupit do těchto mystérií. Bude básníkem, nebude filozof. Bude umělcem, nebude theolog.
    Jeho věda bude mít také odlišný postoj. Jeho věda bude taoistická, nebude úsilím podmanit si přírodu, protože toto úsilí je pošetilé. Jak si můžete podmanit přírodu? - jste součást přírody. Jeho věda bude o porozumění přírodě, ne o podmaňování si přírody. Nebude znásilňovat přírodu, bude milovat a přemlouvat přírodu, aby vyzradila svoje tajemství.
 

Žádná politika

    Nový člověk nebude ctižádostivý, nebude politický. Politika nemá budoucnost; politika existovala díky neurózám lidstva. Jakmile zmizí neurózy, zmizí politika.
    Ctižádost jednoduše znamená, že vám něco chybí a vy se utěšujete, že to získáte v budoucnosti. Ctižádost je útěchou. Dnešek je všechna ubohost, zítra tady bude radost. Vyhlížením zítřka se stáváte schopni snášet dnešek a jeho bídu: dnes je vždy peklo, zítra je nebe. Stále vyhlížíte nebesa, stále si děláte naději.
    Ale tato naděje nebude jakkoli vyplněna, protože zítřek nikdy nepřichází. Ctižádost znamená, že jste neschopni přeměnit váš dnešek v blaženost; jste impotentní. Pouze impotentní lidé jsou ctižádostiví: hledají peníze, hledají moc. Pouze impotentní lidé hledají moc a peníze. Potentní člověk žije. Když mu peníze přicházejí do cesty, užije jich, ale nevyhledává je, nejde po nich. Tak nebo onak se kvůli nim nestrachuje.
    Starý člověk byl buď honící se za penězmi nebo v obavách o peníze, buď honící se za mocí nebo v obavách o moc; ale v obou případech bylo jeho celé soustředění na moc a na peníze. Byl ctižádostivý. Starý člověk je politováníhodný. Byl ctižádostivý, protože byl neschopný žít, neschopný milovat. Nový člověk bude schopen žít a schopen milovat. A jeho tadyteď bude tak překrásné, proč by si měl dělat starosti se zítřkem? Jeho starostí nebude vlastnit více, jeho starostí bude být více.
 

Autentičnost je radost

    Nový člověk nebude potřebovat žádnou lež, přetvářku nebo předstírání, budeObrazek pravdivý, protože pouze skrze pravdu je svoboda. Všechny lži vytváří otroctví. Řekněte jedinou lež a budete jich muset říct tisíc a jednu, abyste ji obhájili - budete muset vyprávět lži ad nauseam. Potom to nemá konce. Jediná lež se dříve či později rozšíří přes celé vaše bytí. Je to jako rakovina.
    Buďte pravdivý a nepotřebujete se skrývat, můžete být otevření. Buďte pravdiví a nepotřebujete se chránit před existencí, můžete být zranitelní. V této zranitelnosti vás pronikne existence, Bůh dosáhne vašeho srdce.
    Řekněte lež a jste ve strachu. Také se budete obávat Boha, budete se bát tváří v tvář Bohu. Budete se bát tváří v tvář sám sobě. Budete od sebe neustále utíkat, od ostatních, od Boha. Budete se stále skrývat za svými neoprávněnými nároky. Pokrytectví se stane vaším životním stylem, a to je cesta do pekla. Pokrytectví vytváří peklo. Autentičnost je jediná radost - jediná radost, říkám. A jestli nejste autentičtí, nebudete nikdy radostní.
    Nové vědomí nebude snášet dvojaké řeči. Nové vědomí bude vášnivě nenávidět takové věci. Tato nenávist k předstíranému je nejhlubším rysem nového člověka. Nový člověk bude oponovat strukturovaným, strnulým, neomylným systémům, protože život je překrásný tok. Není strukturovaný, je svobodou. Není to vězení, je to chrám. Bude chtít po organizacích, aby byly tekuté, měnící se, přizpůsobující se a lidské.
    Naše státy jsou nelidské, naše armády jsou nelidské, naše církve jsou nelidské. Zbavují člověka lidskosti. Degradují člověka na věc, protože nerespektují svobodu člověka. Nový člověk bude respektovat svoji svobodu a také bude respektovat svobodu ostatních.
    Starý člověk se stále plete, strká nos do cizích záležitostí, pokouší se manipulovat, kritizuje, odsuzuje, snaží se být užitečný, trestá. Starý člověk se stále zajímá o ostatní: "Co právě děláte?"
    Nové vědomí nechá každého svému vlastnímu životu. Dokud člověk neubližuje ostatním, nemělo by se mu být překážet. Dokud člověk není pro ostatní nebezpečný, nemělo by se mu být překážet. Dokud se člověk neplete do svobody někoho jiného, neměl by nikdo do něj zasahovat.
 

Tekuté struktury

    Starý svět zůstával bez individuality. Nenáviděl individualitu, měl rád pouze ovce, davy - lidi chovající se stejným způsobem, kde každý následuje stejnou rutinu a stejné struktury. Nový člověk bude mít všechny druhy možností. Nový člověk bude milovat tekuté struktury. Bude lidský, bude respektovat lidské bytosti. Jeho respekt bude téměř zbožný.
    Nový člověk bude muset najít nové formy společenství, důvěrnosti, intimity, sdílení záměrů, protože stará společnost nezmizí okamžitě. Bude otálet, bude navádět ke všem druhům boje proti nové společnosti - jak se vždycky děje. Má tak mnoho nezadatelných práv, nemůže to jít snadno. Půjde to jedině tehdy, když se pro ni stane nemožné setrvat v existenci. Předtím než stará společnost odejde nový člověk bude muset vytvořit nové druhy komun, nové druhy rodin, nová společenství blízkosti, intimity, sdílení záměrů.
 

Láska ne manželství

   Nové vědomí nebude mít co do činění s institucemi jako je manželství. Nový člověk bude mít přirozenou nedůvěru k manželství jako instituci. Vztah muže a ženy má pro něj hlubokou hodnotu, pouze když je rostoucím, proudícím vztahem pro oba. Bude si málo vážit manželství jako formality nebo slibů trvalosti, které se ukazují jako vysoce nestálé. Bude milovat okamžik a prožívat ho v jeho totálnosti. 
   ObrazekManželství nemá žádnou budoucnost. Láska má budoucnost.
   V minulosti nebyla láska realita, realitou bylo manželství. V budoucnosti láska bude skutečností a manželství se bude stávat více a více neskutečné. V minulosti se lidé vdávali jeden za druhého, od té doby se postupně začali mít rádi a milovat.
    V budoucnosti se lidé budou milovat a mít rádi jeden druhého, pouze pak budou žít společně. V minulosti nejprve přišlo společné soužití, a přirozeně, když žijete společně, vzrůstá náklonnost, vzrůstá závislost. Byl to potřebný jev. Manžel potřeboval manželku, manželka potřebovala manžela, a potom děti potřebovali, aby rodiče byli spolu. Byl to, více či méně, ekonomický fenomén; ale nevycházelo to z lásky.
    Budoucnost pozná odlišný druh vztahu, který je založen čistě na lásce, a který bude trvat v existenci pouze dokud bude trvat láska. A nebude touha po jeho stálosti, protože v životě není nic stálé; pouze plastické květiny jsou stálé.
   Opravdové růže se rodí ráno a odchází večerem. A to je jejich krásou: jsou překrásné, když přicházejí a jsou překrásné, když jejich okvětní lístky začínají uvadat. Jejich život je překrásný, jejich zrození je překrásné, jejich smrt je překrásná, protože je zde živost. Plastická květina se nikdy nerodí, nikdy nežije, nikdy neumírá.
   Manželství bylo v minulosti plastickou květinou. Nové vědomí nemůže mít žádný respekt k manželství. Bude muset vytvořit nový druh intimnosti - přátelství. A bude se muset naučit žít s nestálým fenoménem lásky a všeho ostatního.
 

Život s nestálostí

    Potřebuje to kuráž, žít s nestálostí života, protože se pokaždé něco mění, musíš se pořád měnit. Jedinec chce zůstat stálý - vypadá to bezpečněji, více zabezpečené. To je tak, jak žil starý člověk. Starý člověk nebyl dobrodružný; celý jeho zájem byla bezpečnost. Nový člověk bude mít dobrodružného ducha; jeho zájmem nebude bezpečnost, jeho zájmem bude extáze.
    Jedinec bude schopný a dostatečně odvážný říct: "Nevím, ale zajímám se o vědění. A jsem připraven vejít do jakékoliv dimenze, do jakéhokoliv dobrodružství." Nový člověk bude připraven riskovat. Starý člověk byl velmi obchodnický, nikdy připraven riskovat. Riziko bylo anatéma; jeho cílem byla bezpečnost.
    Ale s bezpečností začínáte umírat. Je to pouze v dobrodružství, nepřetržitém dobrodružství, kde život roste k vyšší a vyšší plnosti, kde dosahuje k vrcholkům Himalájí.
 

Nedůvěra k autoritám 

   Nový člověk bude spontánní, nepředvídatelný, ochotný riskovat pro nové, mluvit a konát divoce a výstředně. Bude věřit, že všechno je možné a cokoliv může být vyzkoušeno. Nebude lpět na známém, bude vždy přístupný neznámému i nepoznatelnému. A nebude se obětovávat pro jakoukoliv budoucnost, protože nebude idealistou. Nebude se obětovávat pro jakékoliv abstraktní ideje, ideály, ideologie.
    Bude mít důvěru ve vlastní zkušenosti a hlubokou nedůvěru k celé vnější autoritě. Nový člověk bude důvěřovat pouze své vlastní zkušenosti. Pokud něco nebude znát, nebude tomu důvěřovat. Žádná vnější autorita nemůže pomoci novému člověku. Nikdo nemůže říci: "Když to říkám, tak musíš věřit. Protože jsme vždycky věřili, tak musíš věřit. Protože naši předkové věřili, tak musíš věřit. Protože je to psáno ve védách a bibli, musíš věřit."
    Nový člověk nebude mít co do činění s takovými nesmysly, nový člověk bude věřit, pouze když ON sám ví.
    To je opravdová důvěra - důvěra v jedincovy vlastní možnosti, jedincův vlastní potenciální. Nový člověk bude respektovat sám sebe. Věřit ve vnější autority je neuctivé vůči vlastnímu bytí.
    Toto je podle mě nejdůležitější jev, který se dnes děje. Do existence přichází nový člověk. První paprsky jsou už na horizontu. Připravujte se na přijetí nového člověka. Připravte se. Staňte se hostitelem hosta, který je právě teď s to zaklepat na vaše dveře v jakékoliv chvíli. A to je to, o čem je celá sannyas: příprava na přijetí nového člověka.
    Bude to skvělé dobrodružství přijmout nového člověka. Bude to také riskantní, protože se to starému nebude líbit.

zdroj: vyňato z The Secret of The Secrets, Vol.1 přeložil Sw.Prem Moksha
         převzato z
http://osho.tady.info/osho/promluvy/usvit.php 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Ahojky, Julie!!

Samael,23. 5. 2008 21:28

Moc díky za krásné komentáře, které mi sem píšeš. Pokud bys měla chut se s ostatními podělit o svůj zážitek nebo prostě o jakoukoli úvahu, kterou bys rád napsala, klidně mi ji pošli mailem a já ji sem uveřejním, pokud budeš chtít. Zatím se měj krásně!! Ahoj!!!

vzestup

Julie,23. 5. 2008 8:30

Je tak báječné, že se jedná o vzestup, tím je jasné, že setup už byl ukončen. Moc přeju všem
dušičkám ať postupují beze strachu vpřed a moc
prosím naše pomocníky, ať nás vedou. Díky. S láskou
Jul