Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vesmírná doporučení

8. 3. 2010

Od jakživa jsou lidé ovlivňovány ze všech stran. V dnešní době jsou ovlivňovány už od narození a to od svých rodičů. Někdy však správně a někdy naprosto špatně. V dospívání jsme ovlivňovány svými kamarády, školou, televizí, hudbou atd.

Také jsme samozřejmě ovlivňovány jak negativními tak i pozitivními bytostmi. Také jsme ovlivňovány prostředím, kde žijeme, politikou v dané zemi a jejími zákony, ale také jsme ovlivňovány i počasím, hvězdami, různými spolky, dogmatickými církvemi či sekty a také celosvětovým kolektivním myšlením.

Zkrátka jsme ovlivněny vším a to do té doby, dokud si neuvědomíme, že máme především žít vlastní život z názorami vycházející ze vnitř z nás. Za nejhorší ovlivnění, bych připsal televizi a ostatním médiím. Toto je nejjednodušší a největší způsob, jak ovlivnit lidské myšlení např. v reklamách. Ať chce člověk nebo nechce, nechá se ovlivnit reklamou natolik, až mu jeho mysl zdělí, že reklamovanou věc, či nabídku potřebuje.
V produktivním věku se člověk nechá ovlivnit prací či zaměstnáním a chtěním být bohatý.

Ve stáří pak přemýšlí proč dělal věci, které v podstatě vůbec nemusel a také nepotřeboval.

Jedno z velkých ovlivňování lidí je touha po moci. Díky této touze se dají lidé ovlivnit i na tolik, že pod rouškou boje za svobodu (tedy pod lživou rouškou boje za svobodu), začnou zabíjet a válčit. Jiná věc je obrana a jiná věc je útok. Lidé bránící se před útlakem jiných lidí toužící po cizím majetku, se brání dle lidského myšlení správně. Jenže i z historie víme že ti samí lidé, kteří se bránili před útokem, pak obrátí vše na útok proti jiným lidem se stejnou chutí po majetku. A kdo má majetek, má moc. Toto je věčná touha po moci, která od jakživa a to doslova drtila celé lidské společenství.

Už samotná bible je od samého počátku vzniku jedna velká lež. Farizeové a Římané již na samotném počátku vzniku Bible určovali, co pozměnit a co vynechat. A proč? No přece kvůli moci.

Například desatero přikázání, jak už někdo víte, není přikázáním, ale doporučením. Bůh nikdy nikomu nic nepřikázal a ani nepřikazuje, jelikož by tak přikazoval jenom sám sobě. Bůh, vesmír, stvořitel je jedno, jak to každý z nás nazývá, nám dal pouze DOPORUČENÍ A NIKOLIV PŘIKÁZÁNÍ. Pokud člověk nebude dodržovat přikázání, respektive doporučení, nemusí se bát, že ho bůh potrestá. Člověk, který dodržuje doporučení, dospěje k určitému poznání moudrosti a to moudrosti o sobě samém a tak moudrosti o celém vesmíru, neboli o Bohu. Vše záleží na každém člověku, jak se rozhodne. Zdali člověka baví užívat si tvrdého materiálního světa, nechť je požehnán. Zdali chce poznat sám sebe a tak celý vesmír, neboli tu pravou pravdu a nechce již žít déle ve lži a ve světě plného klamu, nechť je opět požehnán. Záleží na rozhodnutí každého člověka. Vesmír neodsuzuje žádná rozhodnutí. Všechny rozhodnutí vítá. Neexistuje správná a špatná cesta. Existuje jen rovná a krkolomná cesta. Prostě cesta a nic víc. Teď pouze záleží, jak se rozhodnete po jaké cestě chcete jít. Vyhovuje vám krkolomná cesta? Tak jděte a užívejte si ji do té doby, kdy to sami budete chtít změnit a materiální svět vám bude již připadat jako jeden velký klam. K tomu však každý člověk musí dospět a to právě díky někdy lehkým a někdy tvrdým zkušenostem materiálního světa.

Vesmír vás nikdy neodsoudí a už vůbec ne jakýsi falešný bůh, který trestá a pak vám všechno odpustí a to z důvodu, aby jste neztratili falešnou víru v něj a tak mu stále sloužili, respektive, aby jste sloužili těm lidem, kteří takového boha stvořili.

Líbí se vám rovná cesta? Tak jděte, máte nejlepší šanci projevit sebe sama, pochopit celý vesmír a tak i svůj původ, tedy ten pravý původ svého vzniku toho , kdo opravdu jste. Toto je ta svobodná vůle, která vám dává možnost rozhodnout se tak jak chcete vy sami. To je ta svoboda, která vám říká dělej to, co se ti líbí.

Vesmírná doporučení známe všichni, jelikož všichni máme intuici, cítění, vidění i svědomí a všichni víme co je vhodné a co ne. Stačí se jenom rozhodnout, zdali krkolomná nebo rovná cesta.

 

Vše o esoterice a duchovním životě a spousty zajímavých a poučných témat
www.skola-esoteriky.cz
Zdroj: www.helenien.estranky.cz
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Crystallin

Díky :),8. 3. 2010 20:13

Jo díky :) Já včera v noci koukala na nebe a hledala je, zkoumala dalekohledem :D Našla jsem asi 4 :)

Jop, jop

Samael,8. 3. 2010 19:19

Kdysi mi bylo vysvětleno, že to tak je a já to taky několik krát takhle pozorovala. Satelity obvykle blikají modře. Někdy blikají letadla, červeně a bíle, ale ty se pohybují přímočaře, tak je poznáš.
Zatím čusík!

Crystallin

dotaz,8. 3. 2010 19:17

světelné lodě vypadají jako hvězdy,aale blikají červeně a zeleně?:DD