Jdi na obsah Jdi na menu
 


Inspirace

5. 10. 2016

 

„Nemusíte se změnit; stačí naučit se milovat sebe sama.
Milujte své lidství stejně jako své božství. Milujte svou nejistotu i negativní pocity. Cítíte-li, že nedokážete odpustit nebo milovat, milujte i to. Milujte vše, čemu říkáte „má nedokonalost“. Pocity nezměníte, když je budete popírat nebo nenávidět. Změníte je jedině, když je budete milovat. Milujte všechny své negativní myšlenky, a ony nad vámi budou mít čím dál menší moc.
Milujte své lidství. To jste sem přišli prožívat, z něj se přišli učit. Milujte své slabosti, jako milujete své přednosti. Vaše takzvané slabosti představují právě ty oblasti, které potřebují nejvíce vaši lásku, aby se mohly rozvinout. Láska k nim vám otevře nové možnosti. Láska léčí. Myslete na sebe jako na nádherného, milujícího člověka, který dělá to nejlepší, co umí, aby rostl a vyvíjel se.“

Z knihy Duchovní růst, Sanaya Roman

 

Přátelé, výše uvedená moudra nejsou žádným novým převratným objevem. Tyto pravdy většina z nás již zná. Ale žijeme podle toho? Den po dni, hodinu po hodině, okamžik za okamžikem? Někdy potřebujeme něco slyšet stokrát, aby to k nám proniklo a někdy, když už slova nepomohou, musí přijít důraznější upozornění v podobě nějaké nepříjemné zkušenosti spojené s bolestí. Ale i tu je potřeba milovat a nevinit se za ni, nepřilévat olej do ohně.  Takže pojďme a začněme hned teď milovat to, kde na své cestě právě jsme.

Na chvilku se teď uvolněte a zhluboka se nadechněte. Přivolejte si k sobě světlo (vyslovte 3x za sebou z hloubi srdce Já jsem to čisté Boží Světlo, které ke mně právě teď proudí … Já jsem to čisté Boží Světlo, které ke mně právě teď proudí … Já jsem to čisté Boží Světlo, které ke mně právě teď proudí) a obklopte se jím. Položte si ruku na své srdce a řekněte sami sobě, že se milujete a přijímáte právě takoví, jací jste teď. Uznejte, jak daleko jste došli. Prociťte přítomnost vyspělých duchovních bytostí, které vám posílají lásku a podporu. Zcela splyňte se svým vyšším Já. Vy a vaše vyšší Já jste teď jedno. Umožněte lásce vycházející z vašeho Vyššího Já prostoupit každou buňkou vašeho těla, dovolte si pocítit své božství. Zeptejte se sebe sama, jaký krok byste právě teď mohli udělat, abyste se cítili radostnější a šťastnější. A pak: udělejte ho!

Sofie

http://www.novoucestou.cz/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář