Jdi na obsah Jdi na menu
 


Síla přitažlivosti myšlenek

18. 3. 2010

" Představivost je důležitější než vědomosti. "

Albert Einstein

Dobro je pro člověka to, o čem si myslí, že si to přeje. Dobro a zlo jsou jenom pojmy, které definují, co vnímá jako žádoucí a nežádoucí,a to se vztahuje k individuálnímu přání. Může mást, když lidé mluví do přání jiných, a ještě víc, když se snaží touhy druhých řídit.

Lidi tolik netrápí rozhodování, co si přejí. Trápí je spíš nejistota, že to získají..., protože nechápou mocný zákon přitažlivosti, neuvědomují si sílu vlastních vibrací. Mnozí se trápí, protože si něco přejí a tvrdě pracují, aby toho dosáhli, ale přitom to stále odstrkují, protože u nich nad myšlenkami na dosažení žádané věci převládají myšlenky na její nedostatek. Časem pak začnou spojovat získávání věcí s tvrdou dřinou, bojem a zklamáním. Když lidé říkají: „Nevím, co chci," vlastně to znamená: „Nevím jak získat to, co chci."

Většina lidí nesměřuje uvědoměle myšlenky na věci, které si opravdu přejí, ale místo toho jenom pozorují, co se kolem nich děje. Když vidí něco, co je těší, cítí pozitivní emoce a když vidí něco, co se jim nelíbí, cítí emoce negativní. Málokdo si uvědomí, že může řídit způsob pocitů a pozitivně ovlivňovat věci, které přijdou, cíleným nasměrováním myšlenek. Cíleným nasměrováním myšlenek a vytvářením radostných scénářů v představách, které ve vás vyvolávají dobré pocity, začnete měnit svůj vlastní úhel přitažlivosti.

Vesmír, který odpovídá na vaše myšlenky, nerozlišuje myšlenky vyvolané pozorováním skutečnosti, které jste byli svědkem, a myšlenky vyvolané vaší představivostí. V obou případech je myšlenka shodná s úhlem přitažlivosti - a pokud se na ni soustředíte dost dlouho, stane se skutečností.

Když máte jasno ve všem, co chcete, získáte všechny výsledky, které si přejete. Ale často úplně jasno nemáte. Říkáte například: „Chci žlutou barvu a modrou barvu." Ale dostanete barvu zelenou. Pak se divíte: „Proč jsem dostal zelenou? To jsem si nepřál." Ale jak vidíte, získáte směs svých přání.

Podobně (na nevědomé úrovni) se ve vás nepřetržitě míchají různá přání, ale kombinace je tak složitá, že ji rozumem nedokážete vyřešit. Vaše vnitřní bytost ji ovšem vyřeší - a nabídne vám odpovídající emoce. Podstatné tedy proto je sledovat vlastní pocity a nechat se táhnout k věcem, které cítíte jako správné, a vzdalovat se od věcí, které jako správné nepociťujete.

Všechno, co vidíte, a všichni, které znáte, vysílají vibrační signály a tyto signály se musejí shodovat, aby došlo k přitažlivosti. Proto i v případech, kdy lidé vypadají naprosto odlišně, musí existovat převládající vibrační podobnost, aby mohli být spolu. To je zákon. Ve všech lidech jsou vibrace toho, co si přejí i vibrace nedostatku toho, co si přejí. Všechno, co se jim přihodí a co potkají, vždy souhlasí s vibracemi, které v nich převládají. Bez výjimky.

Když jsou dva lidé naprosto shodní, pak jejich záměry nemohou být splněny. Nesmělý muž přitahuje společenskou ženu, protože jeho záměrem je být společenský, proto přitahuje předmět svého záměru. Když naladíte rozhlasový přijímač na frekvenci 91 FM, nemůžete chytit signál rozhlasové stanice o frekvenci 630 AM. Frekvence přijímače a vysílače se musí shodovat. Nikde ve vesmíru nenajdete důkaz, který by podporoval tvrzení, že protiklady se přitahují. Takové tvrzení neplatí.

Pokud se soustředíte na to, abyste se cítili dobře, pak váš úhel přitažlivosti způsobí, že věci, které přitahujete - díky zákonu přitažlivosti - vás potěší.

Pokud ovšem nejste dost vytrvalí v soustředění na vlastní dobré pocity a soustředíte se na něco, při čem se cítíte špatně, pak váš úhel přitažlivosti přitahuje negativní věci. Díky působení mocného zákona přitažlivosti vše, co dáváte - formou svých vibrací - to přijímáte...

Zákon přitažlivosti vždy přesně rozlišuje a každému přináší výsledky odpovídající jeho myšlenkám. Když věnujete myšlenku duchovní harmonii, dostanete odpovídající ekvivalent. Když nabízíte myšlenky nenávisti, zákon přitažlivosti vám nemůže přinést lásku.

Řekněme, že vidíte někoho potřebného. Možná nemá peníze nebo jídlo. Cítíte smutek, protože se soustředíte na jeho nedostatek a vzbudíte v sobě odpovídající vibrace, a ve stavu lítosti mu nabídnete peníze nebo jídlo. Vibrace, které šíříte, mu ale říkají: Dělám to pro vás, protože vidím, že to pro sebe nemůžete udělat. Vaše vibrace je zaměřena na nedostatek jeho duchovní harmonie, a přestože jste mu dali peníze nebo jídlo, vaše převažující nabídka je pokračování nedostatku. Doporučení je, abyste věnovali čas a představovali si tyto lidi v lepší situaci. V hlavě si promítejte myšlenku na jejich úspěch a štěstí, a jakmile to bude převažující vibrace, potom dejte cokoli podle svých pocitů. Pak budete díky převažující vibraci své bytosti přitahovat odpovídající vibrace duchovní harmonie.

Slova, která pomáhají nastolit duchovní harmonii, např. dobrý zdravotní stav. "Přeji si být zdravý! Rád se cítím dobře. Mám rád svoje zdravé tělo. Tělo má hodně pozitivních vzpomínek na dobu, kdy mu bylo dobře. Znám mnoho lidí, kteří se těší dobrému zdraví, a vidím, jak si vychutnávají zdravé tělo. Při takových myšlenkách mám dobrý pocit. Tyto myšlenky jsou v harmonii se zdravým tělem."

Pro případ finančních úspěchů: "Přeji si finanční úspěchy! Existuje spousta nádherných věcí, které jsou v tomto báječném světě snadno dostupné, a finanční zabezpečení otevírá dveře k mnohým z těchto věcí. Protože zákon přitažlivosti reaguje na moje myšlenky, rozhodl jsem se soustředit především na možný dostatek a přitom chápu, že je jenom otázka času, než moje myšlenky na finanční prostředky budou odměněny přísunem financí. Protože zákon přitažlivosti mi přinese předmět mojí pozornosti, volím dostatek."

Dobré mezilidské vztahy: "Přeji si dobré mezilidské vztahy. Mám radost z milých, chytrých, zábavných, energických a stimulujících osobností a s radostí si uvědomuji, že na této planetě jich je dostatek. Potkal jsem mnoho zajímavých lidí a rád objevuji fascinující charaktery těch, které potkávám. Zdá se, že čím větší radost z lidí mám, tím víc potkávám těch, ze kterých mám radost. Miluji dobu velkolepé spolupráce."

Pozitivní nehmotné zážitky: "Chci přitahovat ty, kteří jsou se mnou v harmonii, fyzické i nehmotné. Jsem fascinován zákonem přitažlivosti a vím, že když se cítím dobře, přitahuji jenom ty, kteří se také cítí dobře. Chápu, že základem toho, co je nehmotné, je čistá pozitivní energie. Rád používám systém vedení emocemi tak, abych se mohl setkávat se zdrojem.

Pokračující radostný vývoj: "Hledám vývoj a je povznášející uvědomovat si, že rozvíjení není jen přirozené, ale dokonce nevyhnutelné. S radostí si uvědomuji, že radost je prostě volba. A protože vývoj je nevyhnutelný, vybral jsem si ho s radostí.

Vaše slova nepřinesou okamžité uskutečnění toho, o co žádáte, ale čím častěji je budete vyslovovat a čím lépe se při tom budete cítit, tím čistší a méně rozporuplné budou vaše vibrace. A brzy se váš svět zaplní věcmi, o nichž jste mluvili... Slova samotná nepřitahují, ale když při nich cítíte emoce, znamená to, že vibrace jsou silné - a zákon přitažlivosti na ně musí odpovědět.

Úspěch může být dosažení čehokoli, po čem toužíte, ať už jde o cenu v soutěži, peníze, vztahy, nebo věci. Ale pokud přistoupíte na to, aby měřítkem úspěchu byla dosažená radost, všechno ostatní se dostaví samo. Protože dosažením radosti navážete vibrační spojení se zdroji vesmíru.

Nemůžete cítit radost, pokud se soustředíte na něco nežádoucího nebo na nedostatek požadovaného; proto pokud cítíte radost, nikdy nemůžete být ve stavu rozporných vibrací. A pouze rozpor mezi myšlenkami a vibrací vám může zabránit v dosažení toho, po čem toužíte.

Je zábavné sledovat, jak většina lidí tráví život hledáním pravidel, kterými měří životní zážitky, ohlížejí se na lidi kolem sebe, aby jim řekli, co je správné nebo špatné, a přitom v sobě celou dobu mají propracovaný, složitý, přesný a snadno dostupný systém vedení. Pozorností věnovanou tomuto systému vedení emocemi, který je vám kdykoli k dispozici, a myšlenkami doprovázenými dobrými pocity získáte širší perspektivu, která vám pomůže posunout se směrem k věcem, které si skutečně přejete.

Po čase uvidíte svůj život očima vnitřní bytosti. Pak ucítíte uspokojení, že jste na cestě, kterou jste si vybrali, když jste se rozhodli přijít do fyzického těla. Z nehmotného úhlu pohledu pochopíte neustále se vyvíjející povahu své bytosti. Pochopíte povahu úžasného systému vedení. Pochopíte sílu zákona přitažlivosti a spravedlnost a přesnost, s jakou reaguje na svobodnou vůli všech tvůrců.

Po dosažení myšlenek doprovázených nejlepšími pocity si uvědomíte, že jste se znovu spojili s nehmotnou perspektivou, budete se chvět vzrušením, když se znovu napojíte na svůj záměr, na nadšení ze života a na sebe.

Největší dar, který můžete jinému člověku věnovat, je očekávání jeho úspěchu. Nejste tady, abyste vytvořili jeden svět, kde jsou všichni stejní, kde všichni žádají a dostávají stejně. Jste zde, abyste byli tím, kým chcete být, a dovolili ostatním být tím, kým chtějí být oni.

 

Vše o esoterice a duchovním životě a spousty zajímavých a poučných témat
www.skola-esoteriky.cz
Zdroj: Zpracováno dle: Zákon přitažlivosti- základy Abrahamova učení: Esther a Jerry Hicks
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář