Jdi na obsah Jdi na menu
 


Co je to vlastně channeling

16. 7. 2009

Channeling jsou různé druhy spojení s božskými silami, jež tvoří hierarchický systém od člověka až k Bohu. Je starý jako lidstvo samo. Provádějí ho šamani, proroci, svatí, mystikové i zasvěcenci všech kultur. Křesťané mají v modlitbách hovořit s Kristem a Duchem Svatým, který byl k tomu seslán. Vztah k channelingu je obrazem vztahu k Bohu. Má tři stupně:

# 1) Základní : O jeho výzkum se zasloužili vědci studující spiritistické jevy v druhé polovině 19. stol. (Flammarion, Kardec). Dr. Kautz ho v 80. letech 20. století zkoumal v Centru pro aplikovanou intuici v San Francisku a je autorem několika monografií. Prokázal, že média dávají informace, jež nikdy neměla a které jsou mimo jejich možnosti i schopnosti.
Využívají ho i kartářky a jasnovidci, často také astrologové. Nevědomě i mnozí umělci, např. někteří skladatelé slyšeli hudbu, kterou jim božské síly seslaly a jen ji zapsali.

# 2) Duchovně zaměřený je známý z knih E. Cayceho a New Age. Umožňuje pochopit zákony Stvoření, smysl individuality, roli božských sil a poznat karmický význam konkrétní události. V literatuře se někdy označuje jako "nová duchovnost". Je však zaměřen pouze na informace. Hlavní význam komunikace je zde spíše v potvrzení existence vyšších úrovní vědomí, což části ega stále odmítají. Tím mají božské síly na člověka daleko větší vliv a duchovní vývoj probíhá rychleji.

Mystická zkušenost je zcela Jiná kvalita. Je vytržením popisovaným na mnoha místech bible. Přichází někdy spontánně, často jako součást uměleckého zážitku. U někoho po požití některých drog jako v šamanismu. Zažilo ji mnoho lidí, ale nemluví o ní. Málo z nich však přešlo k mystické výuce. Většinou zůstává u matné vzpomínky provázející běžný život jako nevysvětlený okamžik. Někteří se však o zážitky pořádně popálili.

Mystika je proces prožitkové duchovní proměny. Je nejvyšším stupněm duchovního života. Nebyla a nikdy nebude rozšířená ani populární. Z mnoha důvodů je tomu naopak. Bez kvalitního každodenního vedení ji nelze provádět bez nebezpečí sebeklamů. Doporučuje se proto vedení duchovními učiteli - guruy. Pokud nejsou fyzicky v dosahu, lze je najít v božském světě. Jsou to tytéž Inteligence, které proces proměny provádějí. To je však už další stupeň.

# 3) Channelingová mystika nabízí velmi kvalitní a intenzivní, avšak po všech stránkách náročnou radikální duchovní Cestu, jež spotřebuje obrovské množství času i energie. Je schopna podstatně zlepšit úroveň duchovního vývoje všech náboženství i filozofických systémů. Je založena na časté osobní zkušenosti s božským transcendentálními zážitky. Vyžaduje, aby byla naprostou prioritou. Stává se životním stylem, kde vše je součástí Učení.

Zdroj: www.sirver.neutral.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář