Jdi na obsah Jdi na menu
 


Proč je důležité neztrácet naději

18. 10. 2016

Když je nám poskytnuta naděje, dostáváme impuls, novou energii, s kterou jak cítíme, můžeme dokázat téměř cokoli. Přináší nám vnitřní pocit osvobození, odpoutání se od hmotné reality. Dokáže nám zlepšit náladu a připravit živnou půdu pro semínko, které dřímá v nás samotných a čeká na trošku vláhy, protože i kapka vody stačí k vyklíčení statného a silného stromu.

Dávat naději, znamená vytvářet základ, podhoubí pro potenciál, který leží v nás samotných. Naděje nám může být poskytnuta zvenčí, nebo si ji můžeme vytvořit, nalézt v sobě samých. Vidět naději je opravdu dobrá zpráva, protože samotná víra vyvolává potenciál možností, a to že jsme schopni tento potenciál najít a vyvolat produkuje sebe-důvěru, sebe-vědomí. Bez víry v sebe sama nejsme schopni akce, nemůžeme vytvořit to, po čem toužíme, protože nikdy nenajdeme dost odvahy k realizaci.

Všichni v sobě máme obrovské množství možností, všichni jsme jedinečné bytosti schopné měnit realitu, krůček po krůčku, krok za krokem. I malými krůčky můžeme ujít kus cesty, i malé změny mají vliv na realitu vnitřní i tu vnější. Mají vliv na skutečnosti dotýkající se nás samotných i celku jako globální společnosti. Žádná změna není zanedbatelná, žádný čin nezůstává bez odezvy. I ta nejjemnější struna dokáže roztančit sál. I ten nejjemnější hlas může proniknout na druhý konec světa.

Víra mění budoucnost, víra existuje v přítomnosti a pouze svým rozhodnutím můžete vytvářet to, co považujete za naději pro vás, pro společnost, planetu a vše živé co dostalo možnost účastnit se procesu spoluvytváření života.

Vytvořme naději pro lepší život na planetě Zemi, vytvořme ji pouhým poděkováním, vděčností nebo třeba krátkou modlitbou. Planeta nás potřebuje a volá nás. Volá nás k odpovědnosti za své vlastní životy, za budoucnost, kterou jsme schopni vytvořit, když budeme žít jen trošku uvědoměle s odpovědností, kterou všichni máme z podstaty k Vesmíru.

Se srdcem na dlani

J.Szczurek

Zdroj: http://www.cestyksobe.cz/proc-je-dulezite-neztracet-nadeji-ab3082/

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář